Πρόκειται για έναν από ισχυρότερους και πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη. Είναι ο επικεφαλής της Apple. Είναι ο Τιμ Κουκ ο οποίος αποφάσισε να βγει μπροστά και να παραδεχθεί για πρώτη φορά δημοσίως το (-)ουαλικό του προσανατολισμό. Ότι είναι γκέι.

Το ότι ο Τιμ Κουκ είναι ομοφυλόφιλος ήταν γνωστό.

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε μιλήσει δημοσίως για τον ρατσισμό που βιώνουν οι γκέι και οι λεσβίες στις ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2013 το περιοδικό Out τον είχε ανακηρύξει ως ισχυρότερο γκέι του πλανήτη.

Στα 52 του χρόνια πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε μία γενναία δημόσια αποκάλυψη: Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος.

Ειδικότερα, απέστειλε κείμενο στο Businessweek του Bloomberg, όπου σημειώνει:

“Αν και ποτέ δεν έχω αρνηθεί τη (-)ουαλικότητά μου, δεν την έχω αναγνωρίσει δημοσίως μέχρι τώρα. Έτσι, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός.

Το να είσαι γκέι μου έχει δώσει μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι στη μειοψηφία, καθώς κι ένα παράθυρο να δω πως είναι να ζεις με τις προκλήσεις που οι άνθρωποι σε άλλες μειονοτικές ομάδες βιώνουν κάθε μέρα.

Έχω περισσότερη κατανόηση και συμπάθεια για τους άλλους, τα οποία με έχουν οδηγήσει σε μια πιο πλούσια ζωή.

Ήταν σκληρή και δυσάρεστη μερικές φορές, αλλά αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθήσω τη δική μου πορεία και να καταφέρω να εξυψωθώ πάνω από τις αντιξοότητες και τη μισαλλοδοξία.

Επίσης, με έχει κάνει σκληρόπετσο, που είναι πολύ χρήσιμο αν τυχαίνει να είσαι διευθύνων σύμβουλος της Apple”.

Και συνεχίζει:

“Σε όλη μου την επαγγελματική ζωή, προσπάθησα να κρατήσω την προσωπική μου ζωή σ’ ένα βασικό επίπεδο. Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάω την προσοχή πάνω μου, αντιθέτως θα ήθελα ο κόσμος να επικεντρώνεται στα ξεχωριστά προϊόντα της Apple”.

“Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι γκέι και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν. Φυσικά, είχα την καλή τύχη να εργάζομαι σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν κανείς αποδέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί όσο εγώ”.

Και καταλήγει: “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων”.

Διαβάστε: Το άρθρο του Κουκ στο Bloomberg

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις