Η ελληνική εταιρεία KiNNO, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ESA και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό «Down to Earth Competition» στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση ιδεών και προτάσεων για την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως υγεία, ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία κλπ, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιστήμονες από επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια από την Ελλάδα και τους καλεί να διερευνήσουν τις πιθανές εφαρμογές της διαστημικής τους τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και να υποβάλουν την πρότασή τους.

Τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες εφαρμογές έχουν βοηθήσει αρκετές εταιρείες να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, ορισμένες βιομηχανίες να βελτιώσουν τα συστήματα διαχείρισης των αποβλήτων τους, τον ιατρικό κλάδο να αναπτύξει αποτελεσματικότερα όργανα μέτρησης, τον κλάδο των μεταφορών να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διακινήσεων και πολλά άλλα.

Η ιδέα με τη μεγαλύτερη δυναμική εφαρμογής θα βραβευθεί με μία παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, η οποία θα διεξαχθεί το 2015 στο Μπορντό της Γαλλίας με όλα τα έξοδα καλυμμένα.

Οι παραβολικές πτήσεις προσομοιώνουν τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν όσες προτάσεις επιθυμούν μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν στη διεύθυνση http://www.kinno.eu/en/what-we-do/space-technology-brokers/down-to-earth-competition-2014.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις