Η είσοδος στην κατηγορία ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Audi και το Q3 από το Νοέμβριο του 2011 που πρωτοπαρουσιάστηκε κέρδισε σημαντικά μερίδια αγοράς. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνο για την πρώτη ουσιαστική ανανέωση για να συμμορφωθεί η εμφάνιση με τη σύγχρονη εταιρική ταυτότητα. 
Το νέο Audi Q3 υιοθετεί μια νέα τραπεζοειδή μάσκα και αν κρίνουμε από το αισθητικό πακέτο «S» που είδε το φως της δημοσιότητας δημιουργεί μία άκρως δυναμική εμφάνιση. Τα φανάρια εμπρός και πίσω έχουν στοιχεία από το μεγαλύτερο Q7 που αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2015. Τα φλασάκια έχουν το παρόμοιο σχεδιαστικό τερτίπι από το νέο Audi A6. 
Κατά τα λοιπά οι διαστάσεις και οι προσφερόμενοι χώροι για επιβάτες κι αποσκευές παρέμειναν αναλλοίωτες.Η ανανεωμένη γενιά Q3 θα εφοδιάζεται με τρεις TFSI και τρεις  νέους TDI, όλοι τετρακύλινδροι, πληρούν τις απαιτήσεις ρύπων Euro 6 και είναι έως και 16% πιο οικονομικοί από πλευράς κατανάλωσης. Ο δίλιτρος TDI αποδίδει πλέον 150 ίππους και στα κέρδη περιλαμβάνονται τα 20 επιπλέον Nm ροπή. 
Στη γκάμα θα περιλαμβάνεται κι ο πιο γρήγορος δίλιτρος TDI με τους 184 ίππους και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση. Βασικός θα παραμείνει ο μικρός των 1.4 λίτρων με τους 150 ίππους που ενδιαφέρει και την ελληνική αγορά. Οι ανανεωμένη σειρά Q3 αναμένεται την άνοιξη του 2015.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις