Διαδυκτιακή πύλη “συνδέει” αποφοίτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις, επιμελητήρια, κρατικές υπηρεσίες, φορείς και αντίστοιχα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα, εντός και εκτός της Ελλάδας.

Το δίκτυο AlumniΝet (https: //alunet.aegean.gr) απευθύνεται στο σύνολο των αποφοίτων αλλά και στο σύνολο των φορέων απασχόλησης της Ελλάδας και του εξωτερικού, που αναζητούν στελέχη με τις ειδικότητες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τις δεξιότητες των αποφοίτων του.

Η πλήρης λειτουργία του δικτύου (όταν συνδεθούν το προσεχές διάστημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες οι ομάδες των ενδιαφερόμενων χρηστών), θα προσφέρει στον κάθε απόφοιτο, μόλις εγγραφεί και δημιουργήσει το επαγγελματικό του προφίλ, τη δυνατότητα να συνδέεται με άλλους απόφοιτους, με τα τμήματα του πανεπιστημίου, το γραφείο διασύνδεσης, επιχειρήσεις και με άλλους ιστοχώρους επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn.

Μέσα από τη διασύνδεσή του μπορεί να ενημερώνεται για ανακοινώσεις του τμήματος από το οποίο προέρχεται, να δέχεται πληροφόρηση για ευκαιρίες μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, για υποτροφίες, καθώς και για εργασιακό προσανατολισμό.

Μπορεί να δικτυώνεται και να επικοινωνεί με άλλους απόφοιτους για την αναζήτηση θέσεων εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, να δέχεται ειδοποιήσεις (alerts) για προσθήκη νέων καταχωρήσεων και αγγελίες θέσεων εργασίας, να δημιουργεί λίστα επαφών (φίλων), να βρίσκει ακόμη και συμβουλές ή χρηστικές πληροφορίες για μια επαγγελματική συνέντευξη.

Το δίκτυο υλοποιήθηκε μέσω του έργου “Σύστημα Διαχείρισης και Υποστήριξης Αποφοίτων (AlumniNet) του Πανεπιστημίου Αιγαίου” που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ολοκλήρωσε η εταιρεία Cardisoft Α.Ε., με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφόρησης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις