Το MINI Citysurfer Concept υπόσχεται στυλάτες μετακινήσεις σε πόλεις και προάστια, συνδυάζοντας την ευελιξία ενός πατινιού με σύστημα ηλεκτροκίνησης. Το Citysurfer μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα μέσα μεταφοράς. 
Χάρη στη συμπαγή δομή του, τη δυνατότητα αναδίπλωσης και το χαμηλό βάρος (18 kg), μεταφέρεται εύκολα, πχ. στο χώρο αποσκευών ή σε λεωφορεία και τρένα. Καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο λόγω μικρού πλάτους, προσφέροντας ελευθερία και άνεση στη μετακίνηση ακόμα και σε περιοχές όπου απαγορεύεται η είσοδος αυτοκινήτων. 
Έτσι, αποτελεί σύμφωνα με τη Mini το ιδανικό συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς για κάλυψη αποστάσεων μεταξύ παρκινγκ αυτοκινήτων, σιδηροδρομικού σταθμού ή στάσης λεωφορείου και τελικού προορισμού.
Το ηλεκτρικό πατίνι διαθέτει σύστημα ηλεκτροκίνησης με μπουτόν ελέγχου γκαζιού και ηλεκτροκινητήρα στην πίσω πλήμνη, χωρίς γρανάζια. Η τελική ταχύτητα με ηλεκτρική λειτουργία φτάνει τα 25 km/h, ενώ το σύστημα ηλεκτροκίνησης ενεργοποιείται αφού αποκτήσει ελάχιστη ταχύτητα με τη βοήθεια της μυϊκής δύναμης του αναβάτη. 
Το μοτέρ απενεργοποιείται μέσω μανέτας φρένου. Η παροχή ενέργειας γίνεται από μπαταρία ιόντων λιθίου μόνιμα τοποθετημένη στο πλαίσιο, η οποία φορτίζεται μέσω πρίζας αυτοκινήτου ή οικιακής πρίζας 12 volt. Ακόμη, η μπαταρία φορτίζει και κατά την οδήγηση του Citysurfer με ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης όταν ενεργοποιείται το φρένο. 
Η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 15 – 25 km, ενώ η χρήση του Citysurfer είναι εφικτή οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από το σύστημα ηλεκτροκίνησης αφού μπορεί να κινηθεί μόνο με μυϊκή δύναμη και χωρίς αντίσταση κύλισης από το μοτέρ. 
Το ηλεκτρικό πατίνι της Mini διαθέτει μεγάλους τροχούς με πνευματικά ελαστικά – κατάλληλο ακόμα και για ανώμαλο οδόστρωμα – χαμηλή σανίδα, σταθερό πλαίσιο, τιμόνι με ρυθμιζόμενο ύψος, υδραυλικά δισκόφρενα μπροστά και πίσω, θήκη κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα φόρτισης στο τιμόνι. 
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις