Η NSA, έχει κατασκοπεύσει εκατοντάδες εταιρείες και ομάδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών που συμμάχησαν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να μπορούν οι πράκτορες της να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Γνώστες των τεχνικών λεπτομερειών για μια συγκεκριμένη υπηρεσία παροχής κινητής τηλεφωνίας ή δικτύων, οι πράκτορες κρυφά επιχειρούν να εντοπίσουν ή να δημιουργήσουν τα κενά ασφαλείας που θα καταστήσουν δυνατή την υποκλοπή και τη παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι τα προγράμματα που εντοπίζουν ή και κατασκευάζουν κενά ασφαλείας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένη βλάβη, δεδομένου ότι τα κενά αυτά ασφαλείας θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιηθούν από εγκληματίες hacker ή κυβερνήσεις άλλων χωρών για κατασκοπεία.

“Ακόμα κι αν αγαπάτε την NSA και δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, θα πρέπει να είστε ενάντια σε μια πολιτική που κατασκευάζει τρωτά σημεία ασφάλειας,” αναφέρει ο Karsten Nohl, κρυπτογράφος και εμπειρογνώμονα ασφάλειας των smartphone.«Επειδή μόλις η NSA φτιάξει ή βρει μια αδυναμία στο δίκτυο, δεν είναι μόνο η NSA που μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Υπηρεσία έχει αναφερθεί ότι κατασκευάζει τις κερκόπορτες σε ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες. Πέρυσι έγγραφα που παρέχονται από τον πρώην NSA υπάλληλο Edward Snowden, έδειξε ότι η NSA εργάστηκε σε τεχνολογίες κρυπτογράφησης με γνωστά τρωτά σημεία σε αυτές. Δύο εβδομάδες αργότερα, το τμήμα RSA της EMC, προειδοποίησε τους πελάτες της, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη ρύθμιση παραμέτρων των BSAFE BSAFE toolkit και Data Protection Manager, επειδή περιέχουν κώδικα με μια ευπάθεια κατασκευασμένη επίτηδες από την NSA.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις