Η Box ανακοινώνει το Box Trust, μια νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με εταιρείες ασφάλειας, διαχείρισης και συμμόρφωσης επιχειρήσεων, για την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων των πελατών στις υποδομές τους.

Το πλαίσιο ασφαλείας είναι δομημένο σε διαφορετικά επίπεδα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες όπως analytics, ελέγχους δικτύου, διαχείριση ευπαθειών, ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση, κινητή ασφάλεια, την πρόληψη της απώλειας δεδομένων (Data Loss Prevention – DLP), καθώς και τη διαχείριση κινδύνου τερματικών.

Ο αριθμός των συνεργατών έχει φτάσει τους 19, συμπεριλαμβανομένης της Symantec (DLP), της Splunk (προβολή δεδομένων και analytics), της Palo Alto Networks, της Sumo Logic και της OpenDNS. Όλοι ενσωματώνουν εφαρμογές και λογισμικό τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν στην cloud πλατφόρμα αποθήκευσης μέσω APIs.

“Καθώς οι επιχειρήσεις μετακινούνται στο σύννεφο, από τους επιτραπέζιους υπολογιστές προς τις κινητές συσκευές και καθώς μοιράζονται πληροφορίες με ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, πελατών και προμηθευτών, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταλλάσσονται μεταξύ των ανθρώπων, των συσκευών και των εφαρμογών σε νέα επίπεδα”, λέει ο Aaron Levie, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Box.

Η μετάβαση αυτή δημιουργεί νέες απαιτήσεις ασφαλείας από τις εταιρείες για την προστασία των πληροφοριών τους. Φορείς όπως η General Electric, η Toyota, η Boston Scientific, η Procter & Gamble, η Chevron, η Schneider Electric, το Stanford University, η Eli Lilly, η Stanford Medical και η DreamWorks έχουν χιλιάδες εργαζόμενους και απαιτούν τον διαμοιρασμό περιεχομένου σε κινητές συσκευές, το οποίο δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν εφαρμόζεται επαρκής ασφάλεια.

Μέρος της νέας πρωτοβουλίας είναι ένα κινητό app που έχει σχεδιαστεί για Android και iOS και ονομάζεται Box for Enterprise Mobility Management (EMM).

Τα προϊόντα ασφαλείας της VMware (AirWatch) και το Fiberlink Communication (MaaS360) της IBM, με την Dell να προσθέτει τη δική της λύση στο εγγύς μέλλον, έχουν ενσωματωθεί με το Box ώστε να επιτευχθεί η ανταλλαγή των πληροφοριών με ασφάλεια.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών λύσεων διαχείρισης φορητών συσκευών και επιτρέπει την επιβολή περιορισμών για την παροχή δεδομένων σε άλλες εφαρμογές διαχείρισης.

Άλλοι εταίροι του Box Trust είναι η Skyhigh Networks, η HP, η Okta, η MobileIron, η CipherCloud, η Recommind, η Ping Identity, η Netskope, η OneLogin, η Guidance Software και η Code Green Networks.

Ο Levie λέει ότι η λίστα είναι ακόμα ανοιχτή και υπηρεσίες άλλων οργανισμών θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα εφόσον το πεδίο εφαρμογής τους ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του Box.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις