Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, το FBI στα πλαίσια της επιχείρησης “Οperation Tornado” ανέπτυξε για πρώτη φορά κώδικα παρακολούθησης που στοχεύει μαζικά τους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας, αντί να στοχεύει συγκεκριμένους χρήστες.

Το διαδικτυακό portal δημοσίευσε λεπτομερή αναφορά, στην οποία παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το πως το FBI χρησιμοποιούσε μια συλλογή από ελεύθερα διαθέσιμα exploits και εργαλεία hacking, για την άρση της ανωνυμίας χρηστών του δικτύου Tor.

Το Wired αποκάλυψε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) στηρίχθηκε στο δημοφιλές framework του Metasploit, αρχικά για το ξεσκέπασμα διαχειριστών ιστοσελίδων παιδικής (-)γραφίας. Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Operation Tornado βασίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο project του Metaploit με την ονομασία “Decloaking Engine” το οποίο βοήθησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας εγκληματιών που έκαναν χρήση του δικτύου Tor, το 2012.

Τώρα το Metasploit έχει ένα νέο και εκπληκτικό οπαδό: το FBI. Το Wired έμαθε ότι πράκτορες του FBI αξιοποίησαν κώδικα Flash από ένα εγκαταλελειμμένο Metasploit side project που ονομάζεται “Decloaking Engine”, για να οργανώσουν την πρώτη γνωστή προσπάθεια για επιτυχή εντοπισμό ενός πλήθους υπόπτων, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του δικτύου Tor,αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Wired.

Η επιχείρηση Tornado αποκαλύφθηκε όταν το FBI προχώρησε σε άρση της λειτουργίας τριών ιστότοπων παιδικής (-)γραφίας με έδρα τη Νεμπράσκα, που φιλοξενούνταν στο δίκτυο Tor.

Το FBI, εξουσιοδοτημένο από ειδικό ένταλμα, παρέδιδε τον κώδικα παρακολούθησης στους χρήστες μέσω διαφόρων τεχνικών, ο οποίος αξιοποιούταν για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη της ταυτότητας των υπόπτων. Συνολικά, οι πράκτορες του FBI προχώρησαν σε εντοπισμό τουλάχιστον 25 εγκληματιών στις ΗΠΑ και πολλών ακόμη σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις