Η Audi δεν έχει πει την τελευταία λέξη στην κατηγορία των sporthatch και το RS3 που αναμένεται την άνοιξη θα αναλάβει τα σκήπτρα της απόδοσης με 367 ίππους. 
Η εμφάνιση με την αγριεμένη μάσκα και τις τεράστιες εισαγωγές στον προφυλακτήρα για την ψύξη των Intercooler ψυλλιάζει τον αδαή, ωστόσο η λέξη “quattro”  με χορταστική γραμματοσειρά επιβεβαιώνει ότι το RS3 ήρθε μόνο για να πλασαριστεί στην κορυφή. Πίσω, οι οβάλ απολήξεις εκατέρωθεν φροντίζουν για τη μπάσα εκπνοή, με τον διαχύτη να ρυθμίζει την αεροδυναμική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. 
Κάτω από το καπό υππάρχει ο πεντακύλινδρος των 2,5 λίτρων που αποδίδει 367 ίππους και 465Nm μέγιστη ροπή και συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο S Tronic και φυσικά κίνηση στους τέσσερις τροχούς με μετάδοση quattro. Οι εργοστασιακές αναφορές κάνουν λόγο για 0-100km/h σε χρόνο 4,3 δευτ. και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h ή μπορεί να παραγγελθεί χωρίς φραγή και το όριο φτάνει τα 280km/h. 
Οι καυτές επιδόσεις είναι η μία όψη του RS3 γιατί τα συστήματα στις αναρτήσεις, τιμόνι και φρένα ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών ακόμη ψηλότερα και θα εκτιμηθούν εξίσου από τους μυημένους. Τα μετατρόχια είναι πιο φαρδιά από αυτά του S3 για καλύτερο πάτημα και η σπορ ανάρτηση διαθέτει προσαρμοζόμενη λειτουργία ανάλογη του τρόπου οδήγησης. Το τιμόνι έχει μεταβλητή σχέση από 15,3:1 έως 10,9:1 που σημαίνει στην πράξη ότι όσο οι ρυθμοί κίνησης αυξάνονται «κονταίνει» η κρεμαγιέρα για πιο «κοφτερό» έλεγχο της τροχιάς του αυτοκινήτου. 
Σε ό,τι αφορά τα φρένα, θα υπάρχει η option αγοράς κεραμικών δίσκων για πέδηση υψηλών προδιαγραφών που φυσικά θα έχει και το ανάλογο τίμημα. Η επίσημη πρεμιέρα του Audi RS3 αναμένεται την άνοιξη του 2015 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Φατε μάτια…
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις