Το Νορβηγικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο Hoegh Osaka είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Southampton μεταφέροντας 1.200 πολυτελή αυτοκίνητα με προορισμό τη Γερμανία όταν λόγω της θαλασσοταραχής εμφάνισε μεγάλη κλίση. Ο καπετάνιος έστρεψε το πλοίο προς τα αβαθή προκειμένου να αποφευχθεί η βύθιση και να μην διατρέξει κίνδυνος για τη ζωή των ναυτικών. 
Η προσάραξη έκανε ευκολότερη τη διάσωση του πληρώματος ωστόσο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώς θα πρέπει να γίνει η ανέλκυση του σκάφους που είναι ιδιαίτερα δύσκολη, θυμίζοντας την περίπτωση του Costa Concordia που είχε ναυαγήσει στις ιταλικές ακτές. Το εμπόρευμα του Hoegh Osaka αποτελούνταν από αρκετές Jaguar, Land Rover, MINI και 105 μηχανήματα έργων JCB. 
Το ακριβότερο αυτοκίνητο που μεταφέρονταν ήταν μια Rolls Royce Wreith αξίας 400.000 ευρώ. Το εμπόρευμα ήταν ασφαλισμένο όμως δύσκολα θα μπορεί να ανακτηθεί κάτι από τα αμπάρια. Προς το παρόν οι προσπάθειες των αρχών είναι να ασφαλιστεί το πλοίο στην ακτή και να αποφευχθεί η ολίσθηση σε μεγαλύτερα βάθη που ενδεχομένως να προκαλέσουν και ρύπανση.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις