Η γνωστή και αγαπημένη εφαρμογή μηνυμάτων Viber αναβαθμίστηκε φέροντας μια πλήρη υποστήριξη στα iPhone με μεγαλύτερες οθόνες και συγκεκριμένα στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Αυτή η αναβάθμιση φέρνει την γνωστή εφαρμογή στην έκδοση 5.2.1, η οποία επίσης περιλαμβάνει και νέα emoticons αλλά και μια σειρά από διορθώσεις bugs.

Η γνωστή εφαρμογή δέχτηκε αρκετές αναβαθμίσεις τους τελευταίους μήνες, αναβαθμίσεις που μας έφεραν βίντεο κλήσεις, δημόσιες συνομιλίες και ίσως το πιο σημαντικό ήταν το iOS 8 Share extension, Interactive Notifications.

Η αναβάθμιση πλέον κάνει την εφαρμογή πλήρως χρηστική στα νέα iPhones κάτι που περίμεναν πολλοί χρήστες εδώ και καιρό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπηρεσία μηνυμάτων και VoIP Viber είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2014 την beta λειτουργία της υπηρεσίας Public Chats η οποία θα επιτρέπει σε δημόσια πρόσωπα και επιχειρήσεις να μοιράζονται ομαδικές συνομιλίες με το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λανσαρίσματος της νέας λειτουργίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Talmon Marco, περιέγραψε το Public Chats σαν ένα «κοινωνικό πείραμα». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρόθεση είναι να ικανοποιηθεί η «νοσηρή περιέργεια σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών άλλων ανθρώπων».

Τα δημόσια chats περιλαμβάνονταν στην ενότητα Public Chats, στην έκδοση 5.1 του Viber, για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

Η δημοφιλής υπηρεσία υπολογίζεται ότι διαθέτει περί τους 460 εκατομμύρια συνδρομητές και περί τους 210 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σε όλο τον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 2014 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ιαπωνική Rakuten έναντι του ποσού των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: SecNews. blog.appleworldhellas.com