Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η άφιξη ενός νέου προγράμματος περιήγησης στα Windows είναι μια πολύ σημαντική είδηση για τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Καθώς όμως το Spartan παραμένει άγνωστος για τους περισσότερους από εμάς, μόνο οι σχεδιαστές του γνωρίζουν ακριβώς το πώς θα είναι η νέα εφαρμογή-browser στα Windows 10.

Το πιθανότερο είναι η καινούρια εφαρμογή να μην μοιάζει καθόλου με τα στιγμιότυπα οθόνης που έχουν διαρρεύσει και έχουμε δει μέχρι σήμερα. Οι χρήστες αναμένουν από τη Microsoft ένα πρόγραμμα περιήγησης που θα τους αρέσει εμφανισιακά και θα είναι πολύ καλύτερο από τις υπάρχουσες εκδόσεις του Internet Explorer.

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή σας από τα στιγμιότυπα οθόνης είναι η μπάρα, η οποία δεν βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης αλλά κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων. Την ίδια ακριβώς διάταξη που χρησιμοποιεί και ο Internet Explorer αυτή τη στιγμή. Το Spartan όμως αναμένεται να τα αλλάξει όλα αυτά μια και καλή στην έκδοση του για τα Windows 10.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές το πρόγραμμα περιήγησης αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνιση του στα Windows 10 περίπου το καλοκαίρι. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα ίσως να δοθούν στην εκδήλωση του Redmond, στις 21 Ιανουαρίου.

Αρχικά, αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τον Internet Explorer και κάποια στιγμή μελλοντικά να τον αντικαταστήσει, έτσι ώστε να γίνει το μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης στα σύγχρονα Windows.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αλλαγή ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη της Microsoft αφού ο Intrenet Explorer έχανε συνεχώς έδαφος από τους σαφώς πιο λειτουργικούς Firefox και Chrome. Μάλιστα τα αποτελέσματα για την εταιρεία θα ήταν ακόμη πιο τραγικά αν δεν ήταν προεγκατεστημένος στα Windows!

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις