Στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας CES 2015, η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα concept που μας δίνει μια ιδέα από το μέλλον της αυτοκίνησης. Η Mercedes-Benz F 015 απέχει πολύ από αυτό που πιθανότατα ονειρεύεται ο ρομαντικός λάτρης της αυτοκίνησης, προσφέροντας στους επιβάτες πρωτόγνωρες ανέσεις που θυμίζουν lounge. 
Έτσι, εκείνοι μπορούν να απολαύσουν τις ώρες που το αυτοκίνητο θα κινείται με αυτόματο πιλότο. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα ο οδηγός να αναλάβει τα… ηνία, οδηγώντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο. Για την κίνηση φροντίζει το σύστημα F-CELL PLUG-IN HYBRID με κυψέλες υδρογόνου που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.
Το μήκος της F 015 φτάνει τα 5,22 m και το μεταξόνιο τα 3,61 m (!), δίνοντας μεγαλύτερους χώρους από αυτούς μιας S-Class Long που έχει το ίδιο μήκος. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα και (όπως και οι εμπρός) σε γωνία 90 μοιρών για ευκολότερη επιβίβαση. Οι μπροστινές θέσεις του οχήματος μπορούν να περιστραφούν έως και 180 μοίρες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πολυτελές σαλόνι 4 θέσεων. Εννοείται ότι τα καθίσματα είναι δερμάτινα, ξύλο ντύνει μεγάλο μέρος από τις εσωτερικές επιφάνειες, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι έξι οθόνες περιμετρικά του εσωτερικού που παρέχουν πληροφορίες στους επιβάτες για την κίνηση του οχήματος επιτρέποντας ταυτόχρονα την αλληλεπίδραση, τόσο μέσω αφής όσο και μέσω χειρονομιών, χάρη την τεχνολογία αναγνώρισης κίνησης. 
Αντίστοιχα, στο εξωτερικό υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες που του επιτρέπουν να κινείται με απόλυτη ασφάλεια. Η μάσκα είναι ντυμένη με πλήθος από LED φώτα αλλά και την απαραίτητη τεχνολογία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει αν κάποιος πεζός θέλει να περάσει κάθετα το δρόμο, οπότε και αυτό θα σταματήσει.  Άλλη μια καινοτομία του concept είναι η χρήση ελαφριών υλικών που εξασφαλίζουν βάρος χαμηλότερο κατά 40% από συμβατικά οχήματα αντίστοιχου μεγέθους.
 
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις