Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη ένας 78χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα επίδομα τυφλότητας από Δήμο της Δυτικής Αττικής. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συνταξιούχος λάμβανε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα, μηνιαίο επίδομα τυφλότητας, περίπου (320) ευρώ, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, η οποία ανανεώθηκε το 2010, εφ’ όρου ζωής. 
Επίσης, από την εμπεριστατωμένη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι ο «τυφλός» είχε ανανεώσει την άδεια ικανότητας οδήγησης κατά τα έτη 2006, 2009 και 2012.  Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας τον εντόπισαν να οδηγεί το αυτοκίνητο της συζύγου του και τον συνέλαβαν. Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμού του δικαιούχου έως και τον Δεκέμβριο 2014, ανέρχεται στις 36.234 ευρώ.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια Ανάκριση.
Πηγή: www.gocar.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις