Ο Χάρης Δασκαλάκης είναι ο Executive Director του νέου κολεγίου Athens Tech College, το οποίο προέκυψε ύστερα από συνεργασία του BCA με την εταιρεία Ιντρακόμ και το Nooz.gr του θέτει μία σειρά ερωτημάτων.
Πείτε μας πρώτα απ’ όλα πώς προέκυψε η ίδρυση του Athens Tech College και από πότε ξεκινάει η λειτουργία του;
Διανύουμε μια περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας όπου οι συνεργασίες μεταξύ οργανισμών οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες και οράματα , όχι μόνο ενθαρρύνονται, αλλά και αποτελούν μονόδρομο.

To BCA, ως το παλαιότερο κολλέγιο οικονομικών σπουδών, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας τα εγκυρότερα προγράμματα σπουδών.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες συνεργασίας στον χώρο της εκπαίδευσης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις των σπουδών; Υπάρχουν γνωστικά αντικείμενα που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα; Θα υπάρχουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα;
Το ATHENS TECH είναι ένα νέο κολέγιο στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής, το οποίο προσφέρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλυτέρων βρετανικών πανεπιστημίων.

Τα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρονται θα είναι bachelors in computer science (πληροφορική) και masters in Management of Business , Innovation and Technology, ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος του AIT με ευρεία απήχηση σε στελέχη επιχειρήσεων.

Το βασικό που εξετάζει στις μέρες μας ένας υποψήφιος σπουδαστής είναι το αν οι σπουδές του θα τον βοηθήσουν στην επαγγελματική του αποκατάσταση, αν θα καταφέρει να βρει δουλειά. Πώς συνδέονται οι σπουδές στο Athens Tech College με την αγορά εργασίας;
Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης των φοιτητών τους, και να τους παράσχουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.
To ath/tech δημιουργήθηκε από δύο ιστορικά κολέγια της Ελλάδας, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, και έχει την σφραγίδα ενός εκ των 100 καλύτερων πανεπιστήμιων του κόσμου.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών εύρεσης νέων θέσεων στην αγορά εργασίας, και για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να προσφέρουμε συγκεκριμένες ειδικότητες με απήχηση στην αγορά εργασίας , τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό , παρέχοντας ένα πτυχίο “διαβατήριο” για εργασία σε όλο τον κόσμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τον αιώνα της τεχνολογικής επανάστασης, και ειδικότητες που σχετίζονται με την τεχνολογία, θα έχουν όλο και περισσότερη απήχηση στην αγορά εργασίας.
Μετά τις σπουδές; Θα συνεχίσει να υπάρχει κάποιου είδους υποστήριξη από το κολέγιο;
Στο κολλέγιο υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο γραφείο διασύνδεσης, στο οποίο οι φοιτητές από τον πρώτο τους κι όλας χρόνο σπουδών, θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται για θέσεις πρακτικής εργασίας.

Επιπλέον, το athens tech έχει μία σειρά από πολύ σημαντικές εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας, οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα το έργο του.

Σκοπεύετε να εντάξετε και ένα μάθημα που αφορά στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, σε μια περίοδο που πολλά συζητούνται όσον αφορά την επιχειρηματικότητα των νέων. Δηλαδή, θα εκπαιδεύετε νέους επιχειρηματίες;
Το ίδιο το athens tech , είναι ένα ζωντανό παράδειγμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Είναι η πρώτη σύμπραξη στην Ελλάδα κολεγίου και τεχνολογικού και επιχειρηματικού ομίλου, με στόχο να εκπαίδευση νέους φοιτητές και επίδοξους επιχειρηματίες στην πληροφορική και στην τεχνολογία, παντρεύοντας την με συγκεκριμένες γνώσεις οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Στο athens tech θα λειτουργεί επίσης πρότυπο ερευνητικό εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης, ούτως ώστε επιχειρηματικές ιδέες να έχουν την δυνατότητα να μετουσιωθούν σε πραγματικά εφαρμόσιμα προϊόντα. Εξάλλου η επιχειρηματικότητα πλέον περνάει μέσω της χρήσης της τεχνολογίας.

Το Athens Tech College συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Sheffield. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία;
Η επιλογή του University of Sheffield προέκυψε από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παν/μιο βρίσκεται εντός των πρώτων 6 καλύτερων βρετανικών παν/μίων στον τομέα της πληροφορικής και ειδικοτήτων που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Επιπλέον το συγκεκριμένο παν/μιο αποτελεί την καλύτερη ακαδημαϊκή συνεργασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην Αθήνα. Οι φοιτητές θα λαμβάνουν το ακριβές πτυχίο του πανεπιστημίου.

Κύριε Δασκαλάκη, προσθέστε ό,τι άλλο νομίζετε ότι πρέπει να προστεθεί και συμπληρώστε κάποια χρηστικά στοιχεία, δηλαδή πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και πού μπορεί να απευθυνθεί ο ενδιαφερόμενος.
Το athens tech college στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στην περιοχή της Κηφισιάς, δίπλα ακριβώς από τον σταθμό του τραίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο www.athtech.gr ή στο 210-8088008-09.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις