Η Microsoft δημοσίευσε μια σημαντική ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβανέται και η επιβεβαίωση ότι τα Windows 10 θα βγουν στην αγορά το καλοκαίρι.

Στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τεστάρει τα Windows 10 στους χρήστες των Xiaomi’s Mi 4 Android smartphones. Η κίνηση αυτή, η οποία όπως τόνισε η Xiaomi δεν είναι μια εταιρική σχέση, αλλά απλώς μια βοήθεια για το trial του λογισμικού, είναι ενδιαφέρουσα γιατί δείχνει μια νέα προσέγγιση δημιουργίας «ανταγωνιστικής πλατφόρμας» από την μεριά της Microsoft.

Ούτε η Microsoft ούτε η Xiaomi
αποκάλυψαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του λογισμικού των Windows 10 που δοκιμάζεται, αλλά η TechCrunch καταλαβαίνει ότι παρακάμπτει αποτελεσματικά το Android, μετατρέποντας το κινητό Xiaomi σε έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή με Windows 10, και με τις υπηρεσίες της διασημότερης εταιρείας λογισμικού. (Αυτή η μετατροπή ελπίζει ότι θα καταπλήξει τους ιδιοκτήτες Android και θα την πραγματοποιήσουν.)

Στην ουσία το λογισμικό αυτό δεν προσφέρει μια διπλή επιλογή εκκίνησης, την οποία η Microsoft έχει προωθήσει στο παρελθόν στην Ινδία. Είναι ένα ROM, βασισμένο σε Windows, το οποίο λειτουργεί σαν λογισμικό της Cyanogen –και κακώς μια εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς όπως αυτή συνδέθηκε με τέτοιο λογισμικό- και σαν άλλες προσαρμοσμένες ROM, που αναπτύχθηκαν από τους ομοίους της στην Κίνα, την Tencent και την Baidu.

Η ROM είναι έτσι σχεδιασμένη για να προσφέρει περισσότερα από τις Android εφαρμογές και μια «φυσική» χρήση των Windows στα Android τηλέφωνα.

Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό σενάριο, και δεν προκαλεί έκπληξη που βλέπουμε τις δοκιμές της εταιρείας στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές είναι περισσότερο διατεθειμένοι να εγκαταστήσουν τις ROMs. Υπάρχει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στην Κίνα, ιδιαίτερα στους χρήστες Android, από τότε που τα app stores τρίτων έχουν γίνει ο κανόνας, και το Google Play είναι αυστηρά περιορισμένο.

Η Microsoft, φυσικά, έχει μεγάλα σχέδια για να κάνει αυτό το λογισμικό διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές με την πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία δήλωσε στο The Next Web ότι η πλήρης διαθεσιμότητα θα ανακοινωθεί σύντομα. Όμως η εκκίνηση έγινε με τη Xiaomi σίγουρα επειδή έχει μια ισχυρή κοινότητα χρηστών που παρέχει ανατροφοδότηση για το νέο λογισμικό της εταιρείας σε εβδομαδιαία βάση. Το δεκτικό ακροατήριο της Xiaomi είναι ιδανικό για ένα πιλοτικό πρόγραμμα σαν αυτό.

Πηγή: SecNews