Σύμφωνα με τους New York Times, η ξαφνική εξαφάνιση των λογαριασμών του Τwιtter που συνδέονται με τον ISIS – επίσης γνωστό ως Islamic State, ISIL και Daesh – και τους υποστηρικτές του, παρατηρήθηκε πρόσφατα από ακτιβιστές και εμπειρογνώμονες που παρακολουθούν τέτοιου είδους κινήσεις στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του Τwιtter την περασμένη βδομάδα, επιβεβαίωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι το τμήμα παραβιάσεων είχε πράγματι αναστείλει περίπου 10.000 λογαριασμούς σε μία ημέρα “για tweeting βίαιες απειλές”.

Ο εκπρόσωπος του Τwιtter , ο οποίος μίλησε ανώνυμα, αποδίδει το κύμα του «κλεισίματος» των λογαριασμών στους αντιπάλους του ISIS που κάνουν μαζικά αναφορές για παραβίαση της πολιτικής: Λάβαμε ένα μεγάλο πλήθος αναφορών.

Τον Φεβρουάριο, ακτιβιστές που συνδέονται με τους Anonymous, σε συνδυασμό με το RedCult, που ξεκίνησε το #OpISIS: μια προσπάθεια να διαταράξουν το ISIS μέσω του μηδενισμού των λογαριασμών e-mail τους, εκθέτοντας τους ισλαμιστές, και στοχεύοντας τα social media accounts που φέρεται ότι χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό την πρόσληψη και την προπαγάνδα.

Στις αρχές Μαρτίου, το Τwιtter έκλεισε τουλάχιστον 2000 συνδεδεμένους λογαριασμούς με το ISIS.

Το Twitter δεν επιτρέπει την καταχρηστική συμπεριφορά και τις βίαιες απειλές και έχει ένα πρωτόκολλο στην ιστοσελίδα του για τις αναφορές παραβιάσεων.

Κάποιοι αντι-ISIS ακτιβιστέ
ς είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μαζικών αναστολών λογαριασμών, δεδομένου του πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί ένας νέος λογαριασμός.

Ένας λογαριασμός, @turjuman123, φέρεται να έχει ανασταλεί 122 φορές και είναι τώρα στην 123η επανάληψη του αρχικού @turjuman λογαριασμού (αν και αυτός έχει επίσης έχει ανασταλεί τώρα).

Στην απάντησή του το Twitter δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να γνωρίζουμε πόσοι λογαριασμοί πραγματικά έχουν ανασταλεί:


Oι Third party αναλυτές συνήθως υποτιμούν τον αριθμό των αναστολών, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση στα εσωτερικά στοιχεία και δεν μπορούν να ακολουθήσουν 288 εκατομμύρια χρήστες που tweetάρουν περίπου 500 εκατομμύρια φορές την ημέρα.


Πηγή: SecNews