Μπορούν τα «Angry Birds» να χρησιμεύσουν σε κάτι άλλο εκτός από το να διασκεδάσουν την πλήξη μας καθώς περιμένουμε στη στάση του λεωφορείου; Κι αν ναι, σε τι;

Μήπως να μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα επιβίωσης του πλανήτη, πρόβλημα που έχει οπισθοχωρήσει στις προτεραιότητές μας μπροστά στα λεγόμενα «πρακτικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, τα τελευταία χρόνια;

Ναι, λέει η Rovio Entertainment, η φιλανδική εταιρεία που αναπτύσσει τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών για έξυπνα κινητά, με τα «Θυμωμένα Πουλιά».

«Μπορείς να μάθεις πολλά για τον κόσμο γύρω σου, παίζοντας» λέει η Μπλάνκα Γιούτι, στέλεχος της Rovio. «Τα παιχνίδια συνομιλούν με σένα, δεν μιλούν σε εσένα» τονίζει, όπως αναφέρει το Μπλούμπεργκ.

Το τι θα περιλαμβάνει το νέο παιχνίδι δεν είναι ακόμη γνωστό, καθώς η πλήρης ανάπτυξή του δεν έχει ολοκληρωθεί. Τα «αποκαλυπτήρια» θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Θα συμπέσουν με μια σειρά πρωτοβουλιών των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο μιας εβδομάδας αφιερωμένης στο κλίμα του πλανήτη, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ενισχύσει την κεκτημένη ταχύτητα για να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ημέρα της Γης
εορτάστηκε για πρώτη φορά πριν από 45 χρόνια και εορτάζεται κυρίως, στις 22 Απριλίου. Στόχος είναι να θυμόμαστε κάθε στιγμή, τη φράση που είπε ο Μάρσαλ Μακλιούαν, δεκαετίες πριν: «Στο διαστημόπλοιο “Γη” δεν υπάρχουν επιβάτες. Είμαστε όλοι, πλήρωμα».

Στους επίσημους εορτασμούς, στις 21 και 22 του μηνός- η εταιρεία θα ανακοινώσει ότι τα ηλεκτρονικά πουλιά θα στρατευθούν στο να ενισχύσουν την ευαισθησία μας στις αλλαγές του κλίματος!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις