Όταν το Project Loon έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το 2011 κι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα στεφόταν με επιτυχία.

Κι όμως οι developers και οι engineers της Google κατάφεραν να διαψεύσουν τους πάντες και σήμερα 4 χρόνια μετά βρισκόμαστε σχεδόν μία ανάσα από την επιτυχή ολoκλήρωση του project!

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες η ομάδα του Project Loon πόσταρε ένα νέο video, το οποίο απεικονίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται καλύτερα ο τρόπος λειτουργίας των μπαλονιών.

Σε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία του εν λόγω video αναφέρεται ότι πλέον η ομάδα του Project Loon μπορεί να κρατήσει στον αέρα ένα μπαλόνι για περίπου 100 ημέρες, ενώ από εκεί που ήταν σε θέση να κατασκευάσει ένα μπαλόνι μέσα σε μερικές ημέρες, τώρα η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που δίνει τη δυνατότητα στη Google να κατασκευάσει μία ντουζίνα balloons μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι λίγα χρόνια μετά την έναρξη του project τα σύννεφα που σχετίζονταν με την πετυχημένη ολοκλήρωση του Project Loon έχουν πλέον διαλυθεί και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είναι βέβαιοι ότι η μέρα που το Internet θα ταξιδεύει ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του πλανήτη βρίσκεται πλέον πολύ κοντά!

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις