Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, με δράστη 13χρονο υπήκοο Αλβανίας και θύμα έναν συνομήλικο συμμαθητή του.


Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από έγκληση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας 13χρονου, μαθητή Α’ Γυμνασίου σε σχολείο των βορείων προαστίων.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του πατέρα, άγνωστος δράστης είχε παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και για έξι ημέρες είχε αποκτήσει την απόλυτη διαχείρισή του – και προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα, είχε αποστείλει σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στην οικία 48χρονου αλλοδαπού, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιου του και συμμαθητή του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις