Η εταιρεία του Facebook ανέβασε τα ωρομίσθια στους μή-μόνιμους υπαλλήλους του, όπως το προσωπικό στην καφετέρια και τους υπεύθυνους καθαριότητας, σε 15 δολ. την ώρα ως κατώτατο όριο, καθώς το χάσμα μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του και χαμηλόμισθων έχει δημιουργήσει εντάσεις.

Το προσωπικό θα δικαιούται επίσης το λιγότερο δύο εβδομάδες άδεια με αποδοχές και ένα επίδομα 4.000 δολαρίων για νέα μέλη οικογενείας, για όσους γονείς δεν δικαιούνται γονικής άδειας, είπε η διευθύνων σύμβουλος Σέριλ Σάντμπεργκ σε ανάρτηση στο Facebook.

Τα νέα ωρομίσθια μπήκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Μαίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την πολιτική αυτή φέτος σε όλους τους εξωτερικούς προμηθευτές που έχουν περισσότερους από 25 υπαλλήλους και έχουν έδρα στις ΗΠΑ, ενώ δεν αποκάλυψε τον αριθμό των υπαλλήλων και τα ονόματα των προμηθευτών της που θα επωφεληθούν από την καινούργια πολιτική της.

Πολλές εταιρείες στο Σίλικον Βάλει, κέντρο υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, έχουν υποστεί πίεση να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ στελεχών και άλλων υπαλλήλων τους, ιδιαίτερα καθώς το κόστος ζωής στην Καλιφόρνια παραμένει υψηλό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις