Οι φανατικοί της κονσόλας παιχνιδιών Dreamcast της Sega έχουν πλέον λόγο να ελπίζουν σε ένα θαύμα, αφού μια γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά ένα νέο video game ειδικά για την συσκευή, η οποία έχει ήδη κλείσει τα 16 της χρόνια.

Η γερμανική εταιρεία Hucast Games ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει τη συνέχεια του παιχνιδιού με τίτλο Redux: The Dark Matters, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στα μέσα του 2012.

Το νέο παιχνίδι, το RDX2, είναι ένα shoot-em-up παιχνίδι στο οποίο η ηρωίδα, η Annie, περνά διάφορα στάδια με σκοπό να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει ένα στρατό εξωγήινων που προσπαθούν να εισβάλουν στη Γη.

«Η δημιουργία παιχνιδιών για την κονσόλα Dreamcast αποτελεί στις μέρες μας πολυτέλεια, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα είναι σε θέση να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προγραμματιστεί το περίπλοκο υλικό», δήλωσε η Ρενέ Χέλγουιγκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Ωστόσο, η ανάπτυξη του RDX2 έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι σύντομα διαθέσιμο για το Sega Dreamcast. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη φάση του εικαστικού μέρους του παιχνιδιού και έχουμε προσλάβει κάποιους πραγματικά ταλαντούχους καλλιτέχνες στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών. Το Redux 2 θα περιλαμβάνει πολλούς τρομακτικούς χαρακτήρες, όπως εξωγήινους, τέρατα και ρομπότ, οι οποίοι θα πρέπει να νικηθούν», πρόσθεσε η ίδια.

Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις