Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που διήρκεσε πάνω από τέσσερις μήνες, υπόθεση παράνομης συλλογής, κατοχής, επεξεργασίας και διάθεσης προς πώληση μεγάλου αριθμού εγγραφών με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία – λίστες.

Άγνωστοι δράστες με σκοπό να κάνουν γνωστή την ύπαρξη και δραστηριότητά τους, απέστειλαν μαζικά σε χρήστες του διαδικτύου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο προσκαλούν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προμηθευτούν επί πληρωμή, ηλεκτρονικό αρχείο που κατέχουν και περιλαμβάνει λίστα με 150.000 θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 52 και 53χρονών, για παράβαση της νομοθεσίας “περί προσωπικών δεδομένων” και κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος.

Από την ενδελεχή ψηφιακή και συστηματική διαδικτυακή έρευνα που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, τηλεπικοινωνιών και Τραπεζικούς Οργανισμούς, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διακινούσαν μέσω διαδικτύου, τα αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, πρόεκυψαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν για την αθέμιτη και παράνομη δραστηριότητά τους καθώς και οι επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί που χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να τους καταβάλλεται το “αντίτιμο” για την πώληση του ηλεκτρονικού αρχείου προσωπικών δεδομένων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψηφιακή μορφή, αρχεία – λίστες με 406.000
εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς
κινητών τηλεφώνων, ταχυδρομικές διευθύνσεις και διευθύνσεις ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου – e-mails.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις