Είναι γνωστό πως η εγκατάσταση ενημερώσεων αμέσως μόλις αυτές ανακοινώνονται στις Patch Tuesdays, ενέχει κάποιο ρίσκο, κυρίως λόγω του ότι πολλά από τα δελτία που έχει λανσάρει η Microsoft τελευταία έχουν αποδειχθεί προβληματικά για τους χρήστες των Windows ανά τον κόσμο.

Από στατιστικές που παρέχονται από τον manager της ομάδας Customer Experience Engineering της διάσημης εταιρείας, φαίνεται πως η εταιρεία γνωρίζει καλά πως κάποιες από τις ενημερώσεις χρειάζονται μπόλικο «συμμάζεμα».

Πέρυσι, επιτυχές ήταν το 87% από τις ενημερώσεις της Microsoft για τον Internet Explorer, πράγμα που σημαίνει ότι εγκαταστάθηκαν σωστά και δεν χρειάζονταν επιπλέον επανέκδοση. Με άλλα λόγια ένα 13% απ’ αυτές τις ενημερώσεις ήταν προβληματικό, και ως εκ τούτου η εταιρεία έπρεπε να τις διορθώσουν εκ νέου μαζί με τα προβλήματα που τυχόν είχαν προκαλέσει.


85 ενημερώσεις κυκλοφόρησαν το 2014

Η μεγάλη εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το σύνολο των ενημερώσεων στα Windows και τον Internet Explorer μέσα στο 2014, αλλά ο Wolfgang Kandek, o CTO της Qualys, αναφέρει πως συνολικά η εταιρεία λάνσαρε 85 δελτία πέρυσι, λιγότερα των 106 που είχε λανσάρει το 2013 και τα 100 του 2011.

Αν και δεν διαθέτουμε ξεχωριστά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ενημερώσεων για τα Windows και τον IE, αν λάβουμε υπόψη μας την καταμέτρηση του Kandek, 11 δελτία που κυκλοφόρησαν από την εταιρεία τον περασμένο χρόνο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε υπολογιστές με Windows. Επιπλέον αν τα παραπάνω ισχύουν αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μία τουλάχιστον ενημέρωση κάθε μήνα ήταν προβληματική.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει με την άφιξη των Windows10, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα συστήματα για τις ενημέρωσης που θα περιορίζουν τέτοιου είδους ατυχή περιστατικά και θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να διαλέγουν αυτές ποιές ενημερώσεις θα εγκαταστήσουν πρώτα.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις