Η εταιρεία δημιουργίας antivirus με έτος ίδρυσης το 1986, Αvira, να παρουσιάζει τον πρώτο δικό της ασφαλή browser.

Το Avira Antivirus Software ήταν έως τώρα ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα στον τομέα του, με πάνω από 100 εκ. πελάτες παγκοσμίως, οπότε η επέκταση ήταν κάτι αναμενόμενο και η εταιρεία επέλεξε την δημιουργία browser σαν το πρώτο βήμα προς την επέκταση.

Σκοπός της δημιουργίας του Avira Browser δεν είναι η διόρθωση των προβλημάτων που προκύπτουν από την περιήγηση στο Web αλλά η πρόληψη τους, ώστε να διατηρήσει τους χρήστες τους ασφαλείς και ήσυχους σε κάθε online δραστηριότητά τους.

Κάποια απ’ τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο Avira Browser είναι αρχικά η σύγκριση των websites τα οποία επισκέπτεται ο χρήστης με την βάση δεδομένων της εταιρείας, ώστε να εντοπιστεί το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν, ο έλεγχος των συνδέσεων, η έρευνα για παρασκηνιακά μη ασφαλή scripts και άλλα στοιχεία που είναι πιθανόν να βλάψουν το σύστημα του χρήστη.

Ο νέος Avira Browser έχει να οδεύσει ένα δύσβατο δρόμο καθώς σίγουρα θα αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό, ειδικά με την πολυαναμενόμενη έλευση του νέου browser της Microsoft, Edge. Όμως η πρότασή της εταιρείας για στροφή σε ασφαλέστερες οδούς περιήγησης είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και έχει να επιδείξει πολλά.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις