Η εφαρμογή και o ιστότοπος Cyberkid της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έλαβαν το Κορυφαίο Βραβείο στην κατηγορία «Εξωστρεφή Πληροφορικά Συστήματα & Διαδικτυακές Εφαρμογές/Υπηρεσίες» στα Business IT (BITE) Excellence Awards 2015.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία από τις μεγαλύτερες, που αφορά βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα, ενώ στόχος της είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικής αξίας της τεχνολογίας.
Η εφαρμογή Cyberkid δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερώνονται για θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου, μέσω της καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert» ή μηνύματος.
Επιπλέον, υπάρχει παραπομπή και στον ιστότοπο www.cyberkid.gr, στον οποίο αναρτώνται καθημερινά τα νέα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και αναλυτικές πληροφορίες για γονείς, αλλά και παιδιά, ανά ηλικιακές ομάδες, ώστε να είναι πιο στοχευμένες και κατανοητές οι συμβουλές και τα κείμενα που περιέχονται σε κάθε ενότητα.
Τέλος, στην ενότητα «Ψηφιακή Αλάνα» βρίσκονται ψηφιοποιημένα δεκαέξι παραδοσιακά παιχνίδια (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.).
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις