Στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής εκτός του ηλιακού συστήματος αφιερώνεται ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικόςΣτίβεν Χόκινγκ μέσω του προγράμματος Breakthrough Listen, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ρώσο Γιούρι Μίλνερ.
Στα πλαίσια του προγράμματος, οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας δύο από τα ισχυρότερα τηλεσκόπια στον κόσμο (το Green Bank Observatory στη Δυτ. Βιρτζίνια και το Parkes Observatory στη Νέα Νότια Ουαλία), θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο την πιο εντατική έρευνα μέχρι σήμερα για πιθανά ραδιοσήματα από προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.
Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα δύο, το Lick Observatory στην Καλιφόρνια θα πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα για την εύρεσηοπτικώνεκπομπών laser από άλλους πλανήτες.
Η έρευνα θα αφορά εκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας, όπως και τους 100 πιο κοντινούς γαλαξίες.
Εκτός του Χόκινγκ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες του είδους, όπως ο αστρονόμος λόρδος Μάρτιν Ρις, ο αστρονόμος Τζέοφ Μάρσι και ο βετεράνος Αμερικανός αστρονόμος Φρανκ Ντρέϊκ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Στίβεν Χόκινγκ: “Είναι καιρός να δεσμευτούμε στην εύρεση της απάντησης, στην εύρεση ζωής πέρα από τη Γή“. Από την πλευρά του, ο Ρώσος μεγιστάνας Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος χρηματοδότησε τη δημιουργία του προγράμματος με 100 εκατ. δολάρια, δήλωσε: “Είναι ευθύνη μας ως ανθρώπινα όντα να χρησιμοποιήσουμε τον καλύτερο εξοπλισμό που έχουμε για να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα: Είμαστε μόνοι;”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις