Νέο ρεκόρ πωλήσεων πέτυχε η Apple, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των κερδών που σημείωσε κατά την περίοδο του τρίτου τριμήνου του 2015, με τα iPhone, iPad και Mac να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η εταιρεία πούλησε 47,5 εκατ. iPhone (35% περισσότερα σε σχέση με πέρσι), 4,8 εκατ. Mac (9% περισσότερα από πέρσι) και 10,9 εκατ. iPad (18% λιγότερα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά).
Από την πλευρά του, το Apple Watch φαίνεται να πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις, μιας τα έσοδα από τα “άλλα προϊόντα” (μεταξύ των οποίων το ρολόι, όπως και τα iPod και τα Beats ακουστικά) έφτασαν στο ύψος των 2,6 δις δολαρίων, σημειώνοντας μια αύξηση 952 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα όμως με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Λούκα Μαέστρι, τα έσοδα από το Apple Watch ξεπερνούν αυτά τα 952 εκατ. δολάρια. Αυτό πιθανώς να οφείλεται σε μία πτώση στις πωλήσεις των υπόλοιπων προϊόντων της κατηγορίας.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 38% (φτάνοντας τα 10,7 δις δολάρια), ενώ τα έσοδα κατά 33% (φτάνοντας το ποσό των 49,6 δις δολαρίων). Παρόλα αυτά, οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν κατά 6.7%.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις