Ανακοίνωση εξέδωσε η Apple προειδοποιώντας τους κατόχους laptop MacBook Pro -και συγκεκριμένα του πιο πρόσφατου μοντέλου- σχετικά με ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε στις φορητές συσκευές, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα δεδομένα του υπολογιστή.

Ο κολοσσός τεχνολογίας διέθεσε εχθές, Τετάρτη, μια ενημέρωση για το firmware (υλικολογισμικό) των συσκευών που αφορά στη διόρθωση ενός διαφορετικού σφάλματος στο σύστημα αποθήκευσης του φορητού υπολογιστή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τησχετική ανακοίνωση, η αλλοίωση των δεδομένων έχει διαπιστωθεί σε «σπάνιες περιπτώσεις» στο 15 ιντσών μοντέλο του 2015.
Η ανακοίνωση του συγκεκριμένου προβλήματος έρχεται καθώς χιλιάδες κάτοχοι υπολογιστών Macbook διαμαρτύρονται σθεναρά σχετικά με κηλίδες που εμφανίζονται στην οθόνη Retina των υπολογιστών, οι οποίες σταδιακά εξαπλώνονται σε ολόκληρη την επιφάνειά της.

Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το υψηλό κόστος διόρθωσης του προβλήματος, το οποίο είναι πιθανό να προκύψει αφότου έχει λήξει η εγγύηση της συσκευής.

«Δεν πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας ανάκληση ενός προϊόντος, όπως ένα μοντέλο αυτοκινήτου με ελαττωματικά φρένα», δήλωσε στο BBC ο ιδρυτής της ιστοσελίδας τεχνολογίας Pocket-lint, Στούαρτ Μάιλς, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των χρηστών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις