Η δύσκολη περίοδος που περνάει σε οικονομικό (και πολιτικό) επίπεδο η χώρα μας, όπως είναι λογικό, είχε σημαντική επίδραση και στην αγορά αυτοκινήτου. Με βάση τα επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από τον ΣΕΑΑ, η μείωση των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων τον Ιούλιο έφτασε το 39,5%.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, τον Ιούλιο ταξινομήθηκαν 5.447 νέα επιβατικά οχήματα έναντι 8.999 τον Ιούνιο, μείωση που αντιστοιχεί σε 39,5%. Συγκριτκά με πέρσι, τον Ιούλιο του 2014 είχαν ταξινομηθεί 7.627 νέα αυτοκίνητα (-28,6% φέτος).
Από την άλλη πλευρά, κοιτώντας τα στοιχεία που αφορούν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015, παρατηρούμε μία αύξηση της τάξης του 7,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Η συγκεκριμένη αύξηση, αποδίδεται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και με αυτήν την αύξηση που παρατηρείται στο επτάμηνο, συνολικά η αγορά βρίσκεται 73,0% χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2000-2009.
Στα νέα φορτηγά παρατηρείται αντιστοίχως μια αύξηση το πρώτο επτάμηνο σε σχέση με την περσινή χρονιά, αποτέλεσμα που αποδίδεται κυρίως σε εκτελέσεις διαγωνισμών.
Τέλος, στα δίκυκλα (άνω των 50cc) η σύγκριση των πρώτων επταμήνων 2014 και 2015 δείχνουν μία μείωση της τάξης του 0,8% για τη φετινή περίοδο.
*πηγή: www.autogreeknews.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις