Η Samsung, ταυτόχρονα με τα κινητά Galaxy Note 5 και Galaxy S6 Edge+, παρουσίασε το νέο της σύστημα ηλεκτρονικών ασύρματων πληρωμών με την ονομασία Samsung Pay.
Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το σύστημα είναι συμβατό με τα κινητά Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ και Galaxy Note 5 και χρησιμοποιεί τόσο την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), όσο και την MST (Magnetic Secure Transmission). Η τελευταία επιτρέπει στο Samsung Pay να συνδεθεί με τα τυπικά μηχανήματα πιστωτικών καρτών.
Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι εξαιρετικά απλός: Απλά, διαλέγετε κάρτα, εισάγετε το PIN (ή χρησιμοποιείτε την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος) για επαλήθευση της ταυτότητας και περνάτε το κινητό πάνω από το μηχάνημα της πιστωτικής.
Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως όπως οι: American Express, Mastercard, Visa, AT&T κλπ.
Το Samsung Pay θα είναι διαθέσιμο και επίσημα από τις 20 Αυγούστου στην Κορέα και από τις 28 Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις