Ορόσημο παραγωγής στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt: Ακριβώς πριν 20 χρόνια το πρώτο Audi A3 βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Από τότε, ο Όμιλος της Audi παρήγαγε πάνω από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα του επιτυχημένου μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, ένα από τα πέντε αυτοκίνητα Audi βγαίνει από την γραμμή παραγωγής αυτού του μοντέλου. Ταυτόχρονα, το Audi A3 είναι ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο σε ότι αφορά τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης όπως αποδεικνύεται από τα μοντέλα A3 Sportback e-tron, A3 Sportback g-tron και τις υπόλοιπες εκδόσεις A3. Όλες οι εκδόσεις Α3 παράγονται στο εργοστάσιο του Ingolstadt.
“20 χρόνια Audi A3 – 20 χρόνια επιτυχίας στην compact κατηγορία. Τότε ιδρύσαμε μία νέα κατηγορία με το Α3. Σήμερα, η οικογένεια του μοντέλου αποτελεί την πιο σταθερή γραμμή παραγωγής μας”, δήλωσε ο Prof. Dr. Hubert Walti, Audi Board Member στον τομέα Παραγωγής. “Δύο δεκαετίες του Audi A3 από μία πολύ έμπειρη ομάδα παραγωγής που συνέβαλε ουσιαστικά στην τόσο επιτυχημένη πορεία του μοντέλου”.
Με το ντεμπούτο του, το Audi A3 έθεσε νέα πρότυπα στη μικρομεσαία κατηγορία με τον σπορ χαρακτήρα του, την υψηλή ποιότητα κατασκευής του και το προαιρετικό σύστημα quattro. Στο Ingolstadt, στον χώρο παραγωγής του, καινοτόμες τεχνολογίες και μέγιστη ευελιξία κατασκευής του αμαξώματος εγγυώνται την κορυφαία ποιότητα του. Σε αυτό το εργοστάσιο παράγονται τα Audi A3, A3 Sportback, A3 Sportback e-tron και A3 Sportback g-tron. Μόνο το 2014, συνολικά 188.465 αυτοκίνητα βγήκαν από την γραμμή παραγωγής.
Εν τω μεταξύ, το A3 έχει καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης έχοντας κατακτήσει τους δρόμους σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Το 2001, η Audi είχε ήδη επεκτείνει διάφορα τμήματα συναρμολόγησης του Α3 στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Györ. Σήμερα, το Audi A3 Sedan και το A3 Cabriolet προέρχονται από τη γραμμή συναρμολόγησης αυτού του εργοστασίου στο οποίο ο όγκος παραγωγής το 2014 ήταν 117.578 αυτοκίνητα. Πολύ σύντομα, το premium Α3 Sedan θα παράγεται και στη Βραζιλία.
3.647.833 Audi A3 έχουν κατασκευαστεί από τη στιγμή που το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του πριν από 20 χρόνια.
Η παραγωγή του πρώτου plug in υβριδικού μοντέλου στο εργοστάσιο του Ingolstadt είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Audi A3 Sportback e- tron και g tron κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα συμβατικά μοντέλα Α3. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται στις Κάτω Χώρες, όπου ένα στα δύο Audi A3 Sportback που πωλούνται είναι e-tron. Το A3 g- tron είναι το πρώτο αυτοκίνητο φυσικού αερίου της Audi και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιταλία, όπου ένα στα εννιά A3 Sportback που πωλούνται είναι με φυσικό αέριο.

Πηγή: www.caranddriver.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις