Η νέα τηλεόραση της Apple (Apple TV) έρχεται, σηματοδοτώντας τη έναρξη για το δεύτερο νέο λειτουργικό της σύστημα και την πλατφόρμα εφαρμογών της Αpple που έχει ξεκινήσει φέτος – το ρολόι της Apple έφερε το Watch OS και τώρα η Αpple TV έχει tvOS.

Έτσι, για να ενισχύσει το δεύτερο λειτουργικό της σύστημα που αφορά την τηλεόραση, η εταιρεία δημιούργησε ένα App Store, το οποίο άρχισε να δέχεται υποβολές εφαρμογών και παιχνιδιών από προγραμματιστές.

Η Αpple παρέχει στους προγραμματιστές κατευθυντήριες γραμμές για την υποστήριξη των κύριων χαρακτηριστικών της Αpple TV, όπως το τηλεχειριστήριο αφής, καθώς και πιο εσωτερικές προσθήκες, όπως το πολυεπίπεδο φαινόμενο της αλλαγής στα εικονίδια των εφαρμογών.

Οι εφαρμογές μπορεί να είναι συνδεδεμένες με iPhone ή iPad, που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πιθανόν κάποιες εφαρμογές tvOS στο ιστορικό των αγορών τους αμέσως μόλις οι προγραμματιστές επιλέξουν να τις διαθέσουν. Οι νέες προσθήκες αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έτσι οι προγραμματιστές έχουν περίπου μια εβδομάδα για να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους μέχρι την ημέρα της έναρξης.

Οι προγραμματιστές, ωστόσο, θα πρέπει να κατεβάσουν το GM για να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα tvOS.

Η τέταρτης γενιάς τηλεόραση της Αpple, που ξεκινά από $ 149, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα υποστηρίζει εφαρμογές τύπου iOS, όπως παιχνίδια που δεν θα διαθέτουν μόνο μια εικόνα με streaming βίντεο και ήχου, αλλά πραγματική εφαρμογή. Επιπλέον, η συσκευή θα υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως χειρονομίες κίνησης, φωνητικές εντολές Siri και αναζητήσεις πολυμέσων που θα καλύπτουν πολλαπλές πλατφόρμες, όχι μόνο το iTunes.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις