Κυκλοφόρησε ο browser Firefox 42 της Mozilla, ο οποίος παρέχει στους χρήστες βελτιωμένες δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειάς τους.

Το νέο χαρακτηριστικό προστασίας της ιδιωτικότητας στον Firefox 42 ονομάζεται Tracking Protection και λειτουργεί μέσα στο Private Browsing mode του Firefox. Η Mozilla παρουσίασε το πρώτο Private Browsing στον Firefox 3.1, που κυκλοφόρησε το 2008. Η βασική ιδέα του Private Browsing mode είναι ότι το history και session cookies του χρήστη δεν διατηρούνται μετά τον τερματισμό του browser.

Το χαρακτηριστικό Tracking Protection προσθέτει μια νέα διάσταση, περιορίζοντας την ικανότητα των third- party τεχνολογιών να παρακολουθούν έναν χρήστη.

Το Tracking Protection είναι διαφορετικό από την επιλογή “Do Not Track” (DNT), μια άλλη προσπάθεια να περιορισθούν οι ικανότητες των Websites να παρακολουθούν τους χρήστες. Το χαρακτηριστικό DNT εισήχθη για πρώτη φορά στον Firefox 4.0 το 2011, ως μια δυνατότητα των χρηστών να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν να παρακολουθούνται ή όχι. Το πρόβλημα με το DNT είναι ότι απαιτεί από τα Websites να σεβαστούν την επιλογή αυτή του χρήστη, το οποίο δεν συμβαίνει συχνά.

Ενώ το χαρακτηριστικό Tracking Protection έχει ως στόχο να περιορίσει την ικανότητα εντοπισμού, δεν αποτελεί πανάκεια που επιτρέπει την ανωνυμία των χρηστών. Ακόμα και μέσα στο Private Browsing mode με το Tracking Protection του Fire fox 42, η διεύθυνση IP του χρήστη παραμένει ακόμη ορατή και δυνητικά μπορεί να παρακολουθείται από τα Websites.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις