Σε ένα Startup Lab δημιουργικότητας και επιχειρηματικών πειραμάτων θα μετατραπεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου, το Orange Grove, το incubator υποστήριξης νεοφυών επιχειρηματιών που λειτουργεί η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, στη διάρκεια του Startup Safary Athens.

To Startup Safary Athens ανοίγει τις πόρτες των νεοφυών επιχειρήσεων της πόλης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους. Παράλληλα, co-working spaces, incubators, accelerators και άλλες πρωτοβουλίες υποδέχονται τους συμμετέχοντες διοργανώνοντας στοχευμένες εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες.

Τοbξεκίνησε το 2012 από το Βερολίνο και η Αθήνα είναι μία μόνο από τις πόλεις του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων στο οποίο διεξάγεται.

Φέτος γίνεται στην Αθήνα στις 20-22 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην διεύθυνση: http://athens.startupsafary.com.

Στη διάρκεια του Startup Safary Athens, Ολλανδοί επιχειρηματίες θα μοιραστούν τα μυστικά τους για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, μέσα από την μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα δικά τους σχέδια σε Ολλανδία, ΗΠΑ, Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική.

Το διήμερο πρόγραμμα του Startup Lab περιλαμβάνει πάνω από 20 ωριαία διαδραστικά εργαστήρια, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μάθουν πώς να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και βελτιώσουν τα υφιστάμενα και νέα τους επιχειρηματικά πλάνα και να αναπτύξουν την νοοτροπία που χρειάζεται για να τρέξουν τα πλάνα αυτά.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το Valorisation Canvas, με βάση το οποίο οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ιδέες τους και τα σχέδια τους και να λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Τα εργαστήρια του Σαββάτου θα εστιάσουν στα πρώτα βήματα του Valorisation Canvas (δημιουργία ομάδας, σχεδιασμός business model, εφαρμογή προσέγγισης lean startup), ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με την startup σκηνή ή θέλουν να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος (διαχείριση και εκτέλεση επιχειρηματικού πλάνου, προηγμένα σχέδια μάρκετινγκ, mentoring κλπ).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις