Οι σύγχρονες εταιρείες φαίνεται ότι δεν αξιοποιούν πλήρως τις υπηρεσίες του cloud, σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών IDC για λογαριασμό της SAP.
Συγκεκριμένα, η έρευνα με τίτλο «CloudView» αναγνωρίζει τα βασικά θέματα τόσο στρατηγικής όσο και επιχειρηματικών διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι σύγχρονες εταιρείες για την κάλυψη των κενών αυτών.
Όπως προκύπτει, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν πλήρη επίγνωση του επιπέδου χρήσης του cloud που έχουν επιτύχει και βασικός λόγος για αυτό αποτελεί η σημαντική έλλειψη των απαραίτητων δεξιοτήτων πληροφορικής, καθώς και η στρατηγική διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο.
«Οι πελάτες μας έχουν ανακαλύψει την ανάγκη για μετάβαση των δραστηριοτήτων τους στο cloud και έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την μετακίνησή τους σε αυτό – οι ίδιοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ικανότητες έτσι ώστε να μεταβούν στο νέο κόσμο του cloud», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μάχογουολντ, Program vice President SaaS and Cloud Services της IDC. «Τα τρωτά σημεία της όλης διαδικασίας έχουν εντοπιστεί και είναι πλέον άκρως διαχειρίσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της SAP και υλοποιήθηκε από την IDC, ορισμένα από τα οφέλη της χρήσης του cloud είναι η συνεργασία των επιχειρήσεων με τα τμήματα IT και συνεπώς η επιλογή των καταλληλότερων εφαρμογών αλλά και η στοχευμένη εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, μια στρατηγική cloud μπορεί να θεωρηθεί «ώριμη», όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του τμήματος πληροφορικής και των υπολοίπων τμημάτων της επιχείρησης, με κύρια προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών.
Επιχειρήσεις που κάνουν ισορροπημένη χρήση του cloud διαθέτουν την απαραίτητη ευελιξία, η οποία τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται αμεσότερα στις ανάγκες των πελατών τους, ενώ παράλληλα τους παρέχεται η δυνατότητα αύξησης των εσόδων τους. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία αυτή διαδραματίζει το IT.
«Το cloud εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μια πρωτογενή πλατφόρμα τις επιχειρήσεις, καθώς μέσω αυτού έχουν τη δυνατότητα να απελευθερωθούν τεχνικά ζητήματα των υποδομών τους και να επικεντρωθούν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες», δήλωσε ο Ρομπ Γκλίκμαν, Vice President SAP Cloud and Line of Business Marketing της SAP.
«Το IT μπορεί να θέσει την εκάστοτε επιχείρηση σε κίνδυνο, με το να μην την ωθήσει στην υιοθέτηση μιας εξελιγμένης στρατηγικής ως προς το cloud. Όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης θα πρέπει πλέον να έχουν στρατηγική συνεργασία με το τμήμα IT, το οποίο είναι ικανό να τους προσφέρει πολύτιμη βοήθεια αναφορικά με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, οι επιχειρήσεις συνήθως αποπροσανατολίζονται, ενώ σε βάθος χρόνου μειώνεται αισθητά η αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών τους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις