Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και CEO του facebook ανέβασε στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης την μακροσκελέστερη ανάρτηση που έχει κάνει ποτέ. Ο λόγος ήταν σοβαρός και… ευχάριστος.

Ο δημιουργός του Facebook έγινε μπαμπάς, καθώς η σύζυγός του Πρισίλα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Μαξ. Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την άφιξη του πελαργού μέσω του Facebook, και δημοσίευσε μια επιστολή 2.252 λέξεων, όπου αναφέρεται στον κόσμο στον οποίο ελπίζει να μεγαλώσει η μικρή του κόρη.

Μαζί με την ανακοίνωση της γέννησης της κόρης του, ο Ζούκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα δώσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook– περίπου 45 εκατ. δολάρια αυτή τη στιγμή- κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ώστε μαζί με άλλους να βοηθήσουν να βελτιωθεί ο κόσμος, για την επόμενη γενιά.

«Αγαπητή Μαξ, η μητέρα σου κι εγώ δεν βρίσκουμε ακόμη λέξεις για να περιγράψουμε την ελπίδα που μας δίνεις για το μέλλον. Η νέα σου ζωή είναι γεμάτη υπόσχεση και ελπίζουμε ότι θα είσαι υγιής και ευτυχισμένη, ώστε να την εξερευνήσεις πλήρως», ξεκινά το γράμμα του Ζούκερμπεργκ προς τη νεογέννητη κορούλα του, στο οποίο εκφράζει την ελπίδα ότι η Μαξ θα μεγαλώσει σε έναν κόσμο καλύτερο από το σημερινό.

«Μαξ, σε αγαπάμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε τον κόσμο ως ένα καλύτερο μέρος για εσένα και για όλα τα παιδιά. Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με όση αγάπη, ελπίδα και χαρά δίνεις εσύ σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρεις εσύ σε αυτό τον κόσμο. Με αγάπη, μαμά, μπαμπάς», καταλήγει η μακροσκελής επιστολή.

Το ποστ του Mark σε χρόνο μηδέν άρχισε να κερδίζει δεκάδες likes, ενώ μεταξύ άλλων στο ευτυχές ζεύγος ευχήθηκαν η Σακίρα, η Μελίντα Γκέιτς, ο Άρνολντ Σβαντζενέγκερ, και πολλοί άλλοι, στους οποίους ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου απάντησε προσωπικά.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη τον Ιούλιο, όταν είχαν αποκαλύψει ότι η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν είχε ήδη τρεις αποβολές πριν συλλάβει την Μαξ. Ο ίδιος μάλιστα εξέπληξε τους πάντες πριν λίγες ημέρες, όταν δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που έχει για να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας για να μείνει κοντά στην οικογένειά του τις πρώτες ημέρες της κόρης του.

Όσο για την μικρή Μαξ θα χρειαστεί άλλα 13 χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει το δικό της προφίλ στο Facebook καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ απαγορεύεται να υπάρχουν προσωπικά στοιχεία για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις