Το Signal Desktop είναι ένα Chrome app το οποίο θα συγχρονίζει τα μηνύματα που μεταφέρονται μέσω αυτού και μιας Android συσκευής, γράφει ο Moxie Marlinspike, ένας ειδικός στην κρυπτογράφηση που βοήθησε στην δημιουργία του Signal, σε ένα blog post του.

Το app προέρχεται από το Open Whisper Systems που ανέπτυξαν οι προκάτοχοι του Signal, Redphone και TextSecure, τα οποία είναι δύο Android applications που κρυπτογραφούν κλήσεις και μηνύματα. Και τα δύο έχουν ενοποιηθεί πλέον στο Signal.

Το Signal Desktop δεν είναι σε θέση ακόμα να συγχρονίζει μηνύματα με τα iPhone, παρόλο που υπάρχει πλάνο συμβατότητας και με τα iOS, όπως αναφέρει ο Marlinspike.

Το Signal, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν, έχει ξεχωρίσει από την συσσωρευμένη μάζα των εφαρμογών κρυπτογράφησης μηνυμάτων, οι οποίες είναι εμφανώς δύσκολο να κατασκευαστούν , και έχει εγκριθεί από τον Εdward Snowden.

Η έκδοση για κινητά του Signal τόσο για τους χρήστες iPhone όσο και για τους χρήστες Android χρησιμοποιεί end-to-end encryption για τις φωνητικές κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και την αποστολή εικόνων.

Αν ανοίξετε απλά το Open Whisper Systems δεν θα είσθε σε θέση να δείτε τα απλά γραπτά μηνύματα ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωνητικές κλήσεις εάν πρωτίστως δεν έχετε αποθηκεύσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις