Η Google ενημέρωσε την εφαρμογή της Google Wallet για Android και iOS με τη ρύθμιση να στέλνεις λεφτά σε τηλεφωνικούς αριθμούς. Μπορείτε τώρα να κατεβάσετε τη νέα έκδοση της εφαρμογής από το Google Play και από το App Store της Apple.

Μέχρι τώρα, χρειαζόταν να δώσεις στο Google Wallet τη διεύθυνση email σου. Με τη νέα ενημέρωση όμως μπορείτε να στέλνετε χρήματα σε οποιονδήποτε στη λίστα επαφών σας που έχει αριθμό τηλεφώνου.

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι αυτός στον οποίο στέλνεις τα λεφτά δεν χρειάζεται να έχει την εφαρμογή. Όταν στέλνεις χρήματα, ο παραλήπτης θα λαμβάνει ένα γραπτό μήνυμα με αυτό που ονομάζει η Google ασφαλή σύνδεσμο. Όταν πατήσουν πάνω του θα τους επιτρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό της χρεωστικής τους κάρτας και θα μεταφέρεται το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό σε λίγα λεπτά!

Αυτό είναι το μόνο καινούριο στοιχείο στη νέα έκδοση. Το changelog δηλώνει: “Κάναμε ακόμα πιο εύκολη την αποστολή χρημάτων. Τώρα μπορείς να βρεις και να στείλεις χρήματα σε οποιονδήποτε έχει αριθμό τηλεφώνου.” Υπάρχουν ακόμα κάποιες διορθώσεις bug και οπτικές βελτιώσεις.

Η προηγούμενη ενημέρωση του Google Wallet πριν από αυτήν είχε προσθέσει βελτιωμένες προτάσεις επαφών (ώστε να βλέπεις τους ανθρώπους στους οποίους στέλνεις χρήματα πιο συχνά πρώτους), ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας το οποίο σου επιτρέπει να κλειδώνεις την εφαρμογή με το πάτημα ενός κουμπιού και τη δυνατότητα να συνδέσεις και δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό.

Με την κυκλοφορία του Android Pay, η Google επαναπροσδιόρισε το Google Wallet ως μια εφαρμογή για P2P πληρωμές. Η εφαρμογή σιγά σιγά αλλά σταθερά ανεβαίνει και όλο και περισσότεροι της δίνουν μια ευκαιρία. Η αποστολή χρημάτων μέσω γραπτού μηνύματος σίγουρα θα της δώσει περισσότερη δυναμική.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις