Η εταιρία τηλεπικοινωνιακών υποδομών, Ericsson ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Apple μετά από μια διένεξη για την ευρεσιτεχνία. Για τα επόμενα επτά χρόνια, η Apple θα πληρώνει ένα μέρος από τα κέρδη της από iPhones και iPads στην Ericsson για δικαιώματα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ericsson κατέθεσε πολλές αγωγές για παραβίαση πατέντας σε διαφορετικές έννομες τάξεις. Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρία, η Apple παραβίασε 41 πατέντες τα τελευταία χρόνια όσο αφορά το iPad και το iPhone και συγκεκριμένα πατέντες που σχετίζονται με τεχνολογίες GSM, UMTS και LTE.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι 2 εταιρίες έφτασαν εν τέλει σε μια συμφωνία και όλες οι αγωγές αποσύρθηκαν. Αυτή η είδηση δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αφού η Ericsson έχει πάνω από 35.000 πατέντες. Πολλές από αυτές σχετίζονται με ασύρματες τεχνολογίες και πολλοί κατασκευαστές κινητών είχαν συνεργαστεί μαζί της αλλά η Apple φαίνεται ότι δεν ήθελε να κάνει το ίδιο.

Η Apple θα δώσει ένα εφάπαξ ποσό στη Σουηδική εταιρία για το 2015 και στη συνέχεια θα πληρώνει για τα δικαιώματα. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρήματα θα κερδίσει η εταιρία αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τη σημαντική θέση που έχει η Apple στην αγορά των κινητών το κέρδος μπορεί να είναι πολύ μεγάλο.

Τα έσοδα από χορήγηση αδειών της σουηδικής εταιρίας για το 2015 θα είναι περίπου 1.5 με 1.6 δισεκατομμύρια.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις