Τα Windows 10 σίγουρα βελτιώνονται, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες, μια κάποια επιβράδυνση έχει παρατηρηθεί, με τους περισσότερους ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι είναι η ηρεμία πριν από την καταιγίδα στις αρχές του 2016, όταν οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν τελικά την αναβάθμιση.

Εν τω μεταξύ, όμως, τα Windows 10 αυξάνονται με κάπως πιο αργό ρυθμό, και τα νέα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από το StatCounter δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα διατήρησε την ίδια τάση, στις 25 Δεκεμβρίου, οπότε και πλησίασε πολύ την έκδοση 8.1.

Τα Windows 10
ήταν η τρίτη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού συστήματος την ημέρα των Χριστουγέννων, με μερίδιο 12,45 τοις εκατό, αλλά πολύ κοντά στα Windows 8.1, τα οποία ήταν η πρώτη επιλογή με ποσοστό 12,48 τοις εκατό. Έτσι, τα Windows 10 πρέπει να ανακτήσουν μόνο 0,03 τοις εκατό ως το τέλος του μήνα για να γίνουν επίσημα το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα desktop του κόσμου.

Η αύξηση που σημειώθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτή είναι η εποχή όπου περισσότερες συσκευές με Windows 10 πωλούνται για δώρα, ώστε την 25η Δεκεμβρίου, οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές είναι ενεργοποιημένες και συνδεδεμένες στο Internet για πρώτη φορά.

Η ίδια τάση αναμένεται να διατηρηθεί στο νέο έτος, αλλά οι επιχειρήσεις αναμένεται επίσης να ενταχθούν στην μόδα αναβάθμισης πολύ σύντομα, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς για τα Windows 10.

Επιπλέον, ξεκινώντας από νωρίς το 2016, η Microsoft θα προσφέρει τα Windows 10 ως συνιστώμενη λήψη στο Windows Update, προσπαθώντας έτσι να κάνει τους χρήστες των Windows 7 και 8,1 να μάθουν ότι μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν μέχρι και τις 29 Ιουλίου 2016.

Μένει να δούμε πόσοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν, αλλά είναι πολύ σαφές ότι αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι: Η Microsoft μπορεί να φέρει περισσότερους ανθρώπους στα Windows 10, αλλά την ίδια στιγμή, μπορεί επίσης να γίνει ενοχλητική και να τους κολλήσει στα Windows 7 ή 8.1.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις