Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να τρέξει σαν website μέσα στον web browser σας? Αν ναι, τότε έχουμε πολύ καλά νέα για εσάς!

Το OS.js είναι ένα JavaScript-based open source λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για cloud, και ήρθε για να σας προσφέρει αυτή την δυνατότητα.

Στο επίσημο website, το ΟS.js περιγράφεται σαν μια Javascript web desktop προσθήκη για τον browser σας. Ίσως υποθέσετε πως ένα browser-based operating system δεν θα μπορεί να ‘κάνει και πολλά’ αφού στερείται πολλών λειτουργιών. Κι όμως, το OS.js κάνει την έκπληξη! Το browser-based OS έρχεται με ένα πλήρες window manager, GUI toolkits, filesystem abstraction, και Application APIs.

Το απλό και λιτό homepage του περιέχει πολλά πολύπλοκα πράγματα πηγαίνοντας στο ‘παρασκήνιο’. Χρησιμοποιώντας τα drag and drop, το multitasking γίνεται μια απλή διαδικασία.

Το ΟS.js έρχεται επίσης και με ποικίλα applications που θα σας βοηθήσουν να γράψετε, να σχεδιάσετε, να ακούσετε μουσική, και να δείτε videos, να παίξετε μερικά παιχνίδια, να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή, και να συντάξετε τα emails σας. Η προσθήκη νέων applications υπάρχει πάντα ως επιλογή στο ΟS.js, αφού μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές όπως το PDF viewer, το XMPP Chat, τα Google Mail, Google Contacts, Tetris, και το Wolfenstein3D.

Α! Να τονίσουμε πως θέλει μόνο 3-4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει!

Το ΟS.js διατίθεται δωρεάν και είναι open source. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας στοιχεία και να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Χρησιμοποιώντας τα Virtual Filesystem, uploading, downloading, και modifying files η χρήση των Google Drive, Dropbox, και OneDrive καθίσταται δυνατή. Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει και support για τα Google API Javascript, και Windows Live API.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις