Ένα σύγχρονο Ψηφιακό Μουσείο δημιουργήθηκε στον δήμο Ανωγείων Κρήτης, το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στο ευρύ κοινό, όπως ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία ανέλαβε το έργο μετά τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού.

Το Ψηφιακό Μουσείο προέκυψε από την αναβάθμιση και μετατροπή του Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφορικής «Γιάννης Σακελλαράκης και Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη».

Η Space Hellas ολοκλήρωσε το έργο εφαρμόζοντας σύγχρονες οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες, μετατρέποντας τον χώρο του Μουσείου σε χώρο ζωντανής «περιήγησης». Η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, μεταφέρει τους επισκέπτες στη μινωική αρχαιότητα και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ψηλορείτης και το Ιδαίο ‘Αντρο στη δημιουργία αυτού του σπουδαίου πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου έχουν εγκατασταθεί τρεις οθόνες LCD (που προβάλλουν ντοκιμαντέρ με υλικό οπό τις ανασκαφές του Ιδαίου ‘Αντρου και της Ζωμίνθου), δύο εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα ανασκαφικών ευρημάτων, ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά παιχνίδια και μία διαδραστική προβολή αφιερωμένη στα ευρήματα των ανασκαφών.

Γίνεται, επίσης, τρισδιάστατη προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία προβάλλει ένα στερεοσκοπικό ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί τη διαδρομή από τα Ανώγεια μέχρι το Ιδαίο ‘Αντρο.

Το έργο ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις