Στη γκάμα του Volvo S60 προστέθηκε μια νέα έκδοση, η οποία διαθέτει και τετρακίνηση. Πρόκειται για το νέο S60 Cross Country, με δυνατότητες κίνησης σε διαδρομές εκτός δρόμου περιορισμένης δυσκολίας. Έχει απόσταση 20,1 εκατοστών από το έδαφος, αυξημένη κατά 65 χιλιοστά σε σύγκριση με το S60.

Εφοδιάζεται με ποδιά πίσω, η οποία παρέχει στο αυτοκίνητο προστασία από τις πέτρες, όταν οδηγείται εκτός ασφάλτου. Προσφέρεται με νέες σχεδιασμένες ειδικά για το μοντέλο ζάντες 18΄΄ και 19΄΄, καθώς και με ελαστικά υψηλού προφίλ.

Η τετρακίνητη έκδοση του S60 Cross Country εξοπλίζεται με τον πεντακύλινδρο ντίζελ κινητήρα 2.400 κ.εκ. ισχύος 190 ίππων. Η ροπή 42,8 χλγμ. αποδίδεται από τις 2.500 – 5.000 σ.α.λ. Εφοδιάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η εργοστασιακή μικτή κατανάλωση είναι 5,7 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 προσδιορίζονται από τον κατασκευαστή στα 149 γραμ./χλμ. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 205 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,8΄΄.

Προαιρετικά εξοπλίζεται και με paddles, για χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς να αφήνει ο οδηγός το τιμόνι από τα χέρια του.

Το νέο S60 Cross Country
διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό έγχρωμη οθόνη που παίρνει τη θέση του πίνακα οργάνων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία μοτίβα: Το Elegance, που έχει μαύρο φωτισμό. Το Eco, που διαθέτει πράσινο φωτισμό φόντου. Ένας Eco-μετρητής εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά, ενώ αντιδιαμετρικά, στα δεξιά, υπάρχει το ψηφιακό στροφόμετρο. Ο οδηγός ανταμείβεται με μία χαρακτηριστική ένδειξη, όταν οδηγεί με τρόπο αμιγώς οικολογικό, με χαμηλή κατανάλωση και ανάλογες εκπομπές καυσαερίων.

Το Performance, με κόκκινο φωτισμό στο φόντο. Το στροφόμετρο έχει τον πρώτο λόγο, ενώ η ταχύτητα του αυτοκινήτου απεικονίζεται με ψηφιακό νούμερο στο κέντρο. Στη δεξιά οθόνη εμφανίζεται ένας μετρητής ισχύος – το όργανο που ενημερώνει άμεσα τον οδηγό για το πόση ισχύς είναι διαθέσιμη και πόση ενέργεια χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή. Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίστηκε στα 43.700 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις