Σύμφωνα με στατιστική έρευνα, είναι προφανές ότι τα computer systems στην αμερικανική πολιτεία της Utah άρχισαν να βιώνουν επιθέσεις hacking πριν λίγα χρόνια, ακριβώς, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για την NSA από τον παγκόσμιο πληροφοριοδότη Edward Snowden.

Είναι λιγότερο γνωστό το γεγονός ότι η NSA έχει δημιουργήσει νέο data center κοντά στην πόλη Bluffdale, Utah. Ωστόσο, μερικά χρόνια πίσω, όταν ο Snowden αποκάλυψε την παρουσία του κέντρου δεδομένων, ολοένα και περισσότερες επιθέσεις είναι διαρκώς σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα κατασκοπείας Prism από τους Big Brothers της NSA θα μπορούσε να είχε μετατοπίσει την προσοχή των hackers για τα αντίποινα κατά της μαζικής παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τον Keith Squires, γενικό επίτροπο δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας της Utah, :

«Το 2010, ο IT director μας ενημέρωσε πως ο αριθμός των επιθέσεων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανά ημέρα κυμαινόταν περίπου στις 25.000 με 80.000. Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός αυτός έχει φτάσει στο πικ, αφού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παραπάνω από 300,000,000 την ημέρα!»

Οι Security officers
εντόπισαν ξαφνική εισροή IP traffic που εντοπίζεται σε IP ranges του εξωτερικού και δηλώνουν πως το περιστατικό είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα μοντέλο botnet attack.

Το botnet network σκανάρει για τεχνικές δυσλειτουργίες στα communication pathways για να μολύνει το σύστημα, σύμφωνα με τα Command and Control (C&C) instructions.

Σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η επίθεση, οι Security Officers της Utah είχαν μπλοκάρει τα IP addresses από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδονησία.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι hackers προσπαθούν να αποκτήσουν ενιαία πρόσβαση χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στα mainframes της NSA.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις