Αν και η παντελής έλλειψη διαφάνειας της Microsoft όσο αφορά τα Windows 10 είναι ανησυχητική, το σίγουρο είναι ότι η εταιρία κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τους χρήστες ασφαλείς! Ο Terry Myerson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου ανακοίνωσε το Windows Defender Advanced Threat Protection.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog, αυτή η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν, διερευνούν και να αποκρίνονται σε προηγμένες επιθέσεις στα δίκτυα τους. Αντί να δημιουργήσει εντελώς νέο λογισμικό, η Microsoft απλά διεύρυνε το πρόγραμμα της Windows Defender που περιλαμβάνεται στα Windows 10 αλλά με ένα πρόσθετη λειτουργία αν έχει γίνει ήδη παραβίαση της προστασίας.

Το κλειδί σε αυτή την εξέλιξη είναι ότι η Microsoft παραδέχθηκε επιτέλους ότι δεν μπορούν να αποτραπούν όλες οι επιθέσεις. Αν κάποιος με τις απαραίτητες ικανότητες θέλει και προσπαθήσει πολύ ώστε να μπει μέσα στο σύστημα σας, οι πιθανότητες να βρει τελικά τον τρόπο είναι μεγάλες! Αλλά τώρα από τη στιγμή που κάποιος είναι μέσα στο σύστημα έχετε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να τον εντοπίσετε, να βρείτε ποιος είναι και να τον σταματήσετε!

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις