Μήπως σκέφτεστε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη παρά τα όσα μας διαβεβαιώνουν «θεσμοί» και κυβερνήσεις, και εξετάζετε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστεύσετε και να αναζητήσετε μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό;

Μια δύσκολη απόφαση, οπωσδήποτε, καθώς για κανέναν δεν υπάρχει εγγύηση πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα και ευκολότερα σε μια άλλη χώρα.

Μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή, το Teleport, έρχεται να βοηθήσει τους υποψήφιους… οικονομικούς μετανάστες , παρουσιάζοντάς σε μια υπέρ-αναλυτική λίστα τις πιο κατάλληλες πόλεις προς μετανάστευση στον κόσμο, σύμφωνα με τα ατομικά, εργασιακά, οικονομικά, στεγαστικά και γενικότερα κριτήρια του ενδιαφερόμενου.

Το Teleport έχει ως στόχο «να εξερευνήσει τις καλύτερες πόλεις βάσει των προσωπικών σας προτιμήσεων», όπως αναγράφεται στο site του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε εγγραφή με το email σας και έπειτα να συμπληρώσετε τις προτιμήσεις σας στην λίστα που παρουσιάζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης, όπως το επιθυμητό ενοίκιο κατοικίας, το βιωτικό επίπεδο, το επίπεδο εκπαίδευσης, τα ποσοστά εγκληματικότητας, το αναπτυξιακό επίπεδο των startup επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Έπειτα το Teleport θα αξιολογήσει τις προτιμήσεις σας και θα σας παρουσιάσει μια αρχική λίστα με τις ιδανικότερες πόλεις για εσάς. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή θα υπολογίσει και τα λεφτά που θα ξοδεύετε μηνιαίως – αλλά και αυτά που θα εξοικονομείτε – αν μετακομίσετε σε μία από αυτές τις πόλεις.

Αν τελικά αποφασίσετε να πάρετε τη μεγάλη απόφαση και να αλλάξετε πόλη και χώρα, το Teleport μπορεί, με κάποια αμοιβή φυσικά, να σας βοηθήσει να βγάλετε την απαραίτητη βίζα ή να βρείτε δουλειά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις