Η προσπάθεια του ανθρώπου να εξαντλήσει τις δυνατότητες των κινητήρων συνεχίζεται. Η Mercedes δημιούργησε ένα νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης που καταναλώνει ντίζελ και διακρίνεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ειδικότερα το μοτέρ που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη νέα γενιά της E-Class, έχει χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. και τέσσερις κυλίνδρους. Επιπλέον, είναι πιο κοντός και πιο συμπαγής από τον προκάτοχό του χάρη στη μειωμένη διάσταση των κυλίνδρων (90 χιλ. αντί για 94 χιλ.). Παρ’ όλο που έχει χαμηλότερο κυβισμό από τον προηγούμενο κινητήρα, ο νέος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 195 ίππους.

Αυτή η μονάδα παροχής ενέργειας που θα κινεί σύντομα και άλλα μοντέλα της μάρκας, εξασφαλίζει οικονομική λειτουργία. Στη νέα E 220 d, η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι μόλις 3,9 λίτρα/ 100 χλμ. Όσο για τις εκπομπές CO2, περιορίστηκαν στα 102 γραμ./χλμ.

Η τετρακύλινδρη μονάδα, διαθέτει ενιαίο στάδιο υπερσυμπίεσης και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Τόσο η κεφαλή του κυλίνδρου όσο και ο στροφαλοθάλαμος είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Η Mercedes ανέπτυξε την επιφανειακή επίστρωση Nanoslide, η οποία μειώνει αποτελεσματικά την τριβή μεταξύ της επιφάνειας του κυλίνδρου και του χαλύβδινου εμβόλου.

Συνδυάζεται με το νέο εννεατάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Το κιβώτιο αυτό επιτρέπει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων και τις χαμηλές στροφές του κινητήρα, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα απόδοσης και θορύβου. Η νέα Mercedes E 220 d, στη βασική της έκδοση κοστίζει 55.950 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις