Την 6η θέση ανάμεσα σε 140 επιχειρηματικές προτάσεις κατέλαβε επιχειρηματική ιδέα της ομάδας «Senior Wellness Tourism – SWEET» του ΑΠΘ στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η ιδέα αυτή στοχεύει στην προώθηση του τουρισμού ευεξίας για την τρίτη ηλικία με τη χρήση φιλικών και προσβάσιμων υπηρεσιών.

«Στόχος αυτής της ιδέας, η οποία βασίζεται σε υπάρχουσες υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της Επιτροπής Ερευνών και του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, είναι η ενίσχυση του τουρισμού σε περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχει κίνηση προσφέροντας υπηρεσίες ευεξίας και ενίσχυσης της υγείας σε ηλικιωμένα άτομα. Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση σε ξενοδοχεία play room, αλλά και ειδικά διαμορφωμένων δομών ευεξίας που θα προάγουν την άσκηση και την κοινωνικοποίηση τους μέσω εφαρμογών παιχνιδιού» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας «SWEET» αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπαμίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων που θα συνδυάζουν τις ανάγκες εναλλακτικής εποχικής μετακίνησης/τουρισμού με την ενίσχυση της νοητικής και σωματικής υγείας και άρα της ευεξίας και προώθησης της ανεξάρτητης διαβίωσης. «Αν αυτά συνδυαστούν με την παροχή εύκολα προσβάσιμων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών/προϊόντων, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η παρούσα ιδέα θα έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο σε όλο το κοινωνικό σύνολο» προσθέτει ο κ. Μπαμίδης.

Στη διεπιστημονική ομάδα «SWEET» μετέχουν οι ερευνητές του Εργαστήριου Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ: Γεώργιος Μπαμπαρόπουλος, Αντώνης Μπίλλης, Ευδόκιμος Κωνσταντινίδης, Ευαγγελία Ρωμανοπούλου και Στάθης Σιδηρόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις