Οι χρήστες συνιστάται να αναβαθμίσουν τους browsers τους το συντομότερο δυνατό, καθώς οι νέες ενημερώσεις των Chrome και Firefox επιδιορθώνουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Η Google και η Mozilla κυκλοφόρησαν δυο νέες εκδόσεις των φημισμένων τους περιηγητών, επιδιορθώντας αρκετές ευπάθειες που είχαν εντοπιστεί σε αυτούς και ιδίως στον Firefοx, ο οποίος περιελάμβανε τέσσερα τρωτά σημεία με το υψηλότερο επίπεδο σοβαρότητας.

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον πολυαναμενόμενο Firefox 46, ο οποίος φέρει υποστήριξη GTK3 για συστήματα Linux, και επιδιοθώνει 14 συνολικά ευπάθειες, τέσσερεις από τις οποίες είχαν επισημανθεί ως κρίσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ευπάθειες με τα αναγνωριστικά CVE-2016-2804, CVE-2016-2805, CVE-2016-2806 και CVE-2016-2807, αφορούν ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με τη χρήση της μνήμης στη μηχανή Gecko του browser.

Η Google κυκλοφόρησε επίσης μια νέα έκδοση του Chrome, η οποία αντιμετωπίζει εννέα θέματα ασφάλειας, που αναφέρθηκαν από το προσωπικό της και από ανεξάρτητους ερευνητές. Έξι από τα σφάλματα αυτά χάρισαν στους ερευνητές ασφάλειας ποσά ύψους $ 14.000.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις